Smörgåstårtor som festmat

Smörgåstårtan anses vara en av delikatesserna i det svenska köket. Ofta innehåller den leverpastej, majonnäs, skinka, lax, räkor, dill och gurkskivor. Med det sagt, finns det idag mängder av varianter på smörgåstårta, och det är säkert ett hundratal av dessa som är populära. Det finns varianter för glutenintoleranta, för veganer, för vegetarianer och för laktosintoleranta.

Smörgåstårta är ett populärt mål att välja när det är fest. Botanisera i utbudet smörgåstårtor via https://smörgåstårta.com/

Det är gott

Japp, många tycker att tårtan är riktigt, riktigt god. Garneringen med lax och räkor är något som faller de flesta i smaken, och det ger dessutom en känsla av lyx. Botten, med gott bröd samt fyllning av majonnäs och leverpastej skapar en kombination som de allra flesta kan äta och uppskatta.

Det är logistiskt enkelt

Det är enkelt att servera. Det är enkelt att beställa från olika aktörer (alternativt göra själv) och det behövs inte hållas fram. När tårtorna ställs fram som buffé krävs inga värmeplattor. Däremot behöver de hållas kylda om de ska förvaras en längre stund. Om man beställer från ett bageri brukar det dock gå att få det levererat när man så önskar. Alternativet är givetvis att man åker och hämtar upp det, enligt avtalad tid.

Det ger en känsla av lyx

Garneringen, som kan varieras i oändlighet, ger en känsla av lyx. Vanligt är att man toppar tårtan med lax och räkor, men det finns många, många fler ingredienser som kan passa bra. Det här kan anpassas till mottagaren eller huvudpersonen i festen, om det så är en födelsedagsfest eller en studentskiva. Det är inte bara vad man toppar tårtan med, utan också hur det görs. För den som vill skapa en lyxig känsla kan mycket göras med garneringen och hur den utformas.

Kan anpassas

Finns det många vegetarianer på festen? Eller laktosintoleranta? Eller veganer? Det finns gott om recept på hur en smörgåstårta kan bakas för att passa individer på olika former av dieter. Visst – det går kanske inte att göra en för alla, men att låta bageriet göra en extra tårta som passar fler är enkelt, och fortfarande gott.

Lämna ett svar